Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Anne Sütü Miktarını Artırma Yöntemleri

Anne sütü miktarınızın yetersiz olduğunu düşünmek oldukça yaygındır, hatta buzdolabınız süt dolu torbalarla kaplı olsa bile. Süt miktarınızın azalacağı endişesi normaldir. Belki de süt sağarken ya da bebeğinizi doyururken sütünüzün az olduğunu hissediyorsunuzdur ve bu durum, bebeğinizin artan iştahını karşılamayı zorlaştırabilir. Eğer anne sütü miktarınız bebeğinizin ihtiyacının altında kalıyorsa, doğal yollarla süt miktarınızı nasıl artırabileceğinize dair kanıtlanmış ve etkili bazı yöntemleri sizlerle paylaşacağız.

Sıcak Nemli Kompres Uygulaması

Emzirmeden önce göğüslerinize sıcak nemli bir bez koyun. Bu nemli sıcaklık, kan dolaşımını hızlandırır, süt kanallarını açar ve süt akışını kolaylaştırır. Tüm bu etkiler, süt üretiminizi artırmaya yardımcı olur. Bu yöntem hem basit hem de etkilidir.

Göğüs Masajı

Emziren anneler için göğüs masajı çok yararlıdır. En iyi sonuçları almak için, sıcak nemli kompres uyguladıktan sonra göğüs masajı yapmayı deneyin. Göğüslerinizi uyarmak ve süt akışını teşvik etmek için şu adımları izleyin:

  • Göğüslerinizin üst kısmından başlayarak, parmak uçlarınızla meme ucunuza doğru nazikçe masaj yapın.
  • Daha sonra, sütünüzün akışını teşvik etmek için göğüslerinize dairesel hareketlerle baskı uygulayın.
  • Bebeğinizi Daha Sık Emzirin Bebeğinizi ne kadar sık emzirirseniz, vücudunuz o kadar çok süt üretmeye teşvik edilir. Günde 8-12 kez emzirmek idealdir.

Emzirme Anını Değerlendirin

Bebeğinizi emzirirken, çıplak ten temasının keyfini çıkarın, bebeğinize sarılın ve onu sevin. Bu, süt üretimini teşvik eden oksitosin gibi hormonların salınmasına yardımcı olur. Üstelik hiçbir faydası olmasaydı bile yine de bu kadar yakın bir ten tene temas hali bebeğiniz ile olan bağınızı kuvvetlendireceğinden emzirme anındayken aklınıza her geldiğinde bebeğinize sarılmayı ihmal etmeyin 😊.

Emzirme Rutininizi Optimize Edin

Anne sütü miktarınızı artırmak için emzirme rutininizi şu şekilde ayarlayabilirsiniz:

  • Meme Değiştirme: Bebeğinizi emzirirken, bir memeden diğer memeye geçirin. Bir meme ile başlayın ve bebeğiniz rahatladığında diğer memeye geçirin.
  • Emzirirken Süt Sağma: Bebeğinizi emzirirken diğer memeden süt sağın. Bu durum, her iki memenin de boşalmasına ve süt üretiminin eşitlenmesine yardımcı olur.
  • Güçlü Pompalama Yöntemi: Güçlü pompalama, özellikle gün içinde sık emziremeyen anneler için popüler bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için yapmanız gerekenleri şu şekilde sıraya koyabiliriz:
  • 10 dakika dinlenin.
  • 10 dakika süt sağın.
  • 10 dakika dinlenin.
  • 10 dakika tekrar süt sağın.

Bu işlemi pompalama yaptığınız süre boyunca tekrarlayın.

Beslenmenize Dikkat Edin

Emziren anneler için beslenme çok önemlidir. Yediğiniz her besin ve içtiğiniz her sıvı anne sütü üretiminde yer alır. Bazı besinler anne sütü üretimini arttırırken bazıları ise anne sütü üretimini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu sebeple anne sütü miktarınızı artırabilecek yiyecekleri tüketmeye çalışın ve elinizden geldiğince beslenmenizi dengede tutun.

Anne Sütünü Artıran Besinler ve Öneriler

Anne sütünü artırma konusunda, yulaf ezmesi gibi düzenli tüketilebilecek ve süt artışına katkıda bulunduğu bilinen gıdalar mevcuttur. Ayrıca, süt artışını desteklediği bilinen Keten Tohumu da sık tercih edilebilecek yiyecekler arasında yer alır. Birçok anne, Çemen Otu’nu da faydalı bulmaktadır. Aktarlardan bulabileceğiniz laktasyon çay karışımlarını (ki bunlar anne sütü arttırıcı çay olarak da geçebilmektedir), yonca, yulaf samanı ve Çemen Otunu temin edebilirsiniz. Aynı zamanda, demir, B vitamini ve süt üretimini artırdığı söylenen diğer mineralleri içeren Bira Mayası haplarını da doktorunuza danışıp uygun gördüğü takdirde edinebilirsiniz.

Ancak, herhangi bir bitki veya takviye kullanmadan önce yan etkileri olabileceğini ve doktorunuzla görüşmeniz gerektiğini unutmayın.

Anne sütünün büyük bir kısmının su olduğunu hatırlatarak, bol miktarda su tüketmenin önemini vurgulamak isteriz. Emzirme başına yaklaşık 240mL su tüketmek emziren anneler için iyi bir hedef olacaktır.

Beslenme ve Anne Sütü Üretimi

Emzirme, kalori yakmanıza ve vücudunuzdan besin maddeleri kullanmanıza neden olur. Bu, hayatın doğal bir parçasıdır. Ne yerseniz yiyin, bebeğiniz gerekli besin maddelerini alacaktır. Bu yüzden, yeterli protein, vitamin, mineral ve bağışıklık güçlendiriciler alarak kendinize iyi bakmanız önemlidir.

Anne sütü miktarı, emzirme sürecinde değişkenlik gösterebilir. Anne sütünü artırmaya yönelik bu yöntemler, uzun yıllardır anneler tarafından kullanılmaktadır. Bu yöntemler arasından size uygun olanları seçebilirsiniz. Eğer anne sütü miktarınızda azalma yaşıyor ve diğer semptomlarınız varsa, doktorunuzla görüşerek durumunuzu değerlendirmeniz önemlidir.

Bu ve benzeri yazılarımız siz ve değerli aileniz için yol gösterici oluyorsa yazılarımızın devamını okumak için web sitemizde yer alan bloglar sekmesine göz atabilir, çocuğunuz ihtiyaç duyabileceği tüm ürünleri sitemiz üzerinden sipariş verebilir ve aklınıza takılan tüm sorularınız için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Siz ve çekirdek ailenize sağlıklı, huzurlu ve bolca mutluluk dolu günler dileriz 😊.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.