Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Dr. Brown's Emzik Boyutlarında Seviye Belirleme Kılavuzu

Biberon emziği boyutlarının ne zaman değiştirileceğini bilmek, siz ve bebeğiniz için rahat ve mutlu bir beslenme deneyiminin önemli ancak bazen kafa karıştırıcı bir parçasıdır.

Çoğu biberon, belirli bir yaş aralığına (örneğin, 3 ay ve üzeri) bağlı olarak çeşitli emzik seviyeleri sunar. Bununla beraber her bebeğin kendi beslenme tarzı vardır ve bu tarzlar değişkenlik gösterir. Ancak bu beslenme tarzları mutlaka yaşlarının veya o yaşa uygun davranışlarının bir yansıması olmak zorunda değildir. Bu yüzden de sadece yaş veya sadece davranışlar emzik seviyesinin belirlenmesinde yeterli değildir.

Biberon Emziği Boyutlarının Seviyesi Ne Zaman Değiştirilir?

Bebeğinizin biberon emziğini değiştirmek için aslında belirli bir “doğru” zaman yoktur. Bazı bebekler beslenme günleri boyunca 1. Seviye emziği kullanmaya müsaitken, bazen daha fazla açlık hissettikleri dönemlerde beklenenden daha erken üst seviyeye çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Bu beslenme sürecindeki açlık hissi artmışsa ve biberon akışı yeterince hızlı değilse, bir seviye yukarı çıkma zamanınızın geldiğini bebeğiniz biberonla beslenirken aceleci davranmaya başlayarak veya daha farklı tavırlarla size işaret edecektir. Bebeklerin haber veren tipik belirtileri arasında şunlar bulunur:

  • Yemek yemeyi bitirmenin daha uzun sürmesi
  • Yemek yerken huysuz veya sinirli olması
  • Beslenme sırasında uykuya dalması

Yenidoğanlarda, özellikle prematüre bebeklerde, biberon emziğinden alacağı besin hızı bebeğinizin kaldırabileceğinden veya tahammül edebileceğinden daha fazla olabilir. Böyle durumların yaşanmaması için bebeğiniz biberonu emerken aşağıdaki belirtilerden herhangi birini gösteriyorsa, daha yavaş beslenmesini sağlayan (alt seviye) bir biberon emziği denemek isteyebilirsiniz:

  • Yutkunma
  • Sert yutma
  • Öksürme
  • Boğulma hissi
  • Ağzından süt damlatma
  • Biberonu reddetme

Tüm besleme aşamalarını ve tarzlarını ele almak için Dr. Brown's bebeklerin beslenme hızlarını yavaşça arttırarak ayarlayacak bir dizi biberon emziği sunar. Dr. Brown's biberon emziği seviyeleri ve bunlara karşılık gelen yaşlar aşağıda anlatılmaktadır. Ancak seviye değişimi yalnızca yaşlara göre değil, bebeğinizin yaşının ve hareketlerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan davranışı sonucu yapılabildiği için biberon emziği boyutlarının ne zaman değiştirileceğini öğrenmek adına bu yazı size yardımcı olacaktır.

Prematüre Bebek Biberon Emziği, (0 aylık ve üzeri bebekler için)

  • Prematüre bebekler, daha yavaş beslenme tercihi olan bebekler veya maksimum beslenme hızı düşük seviyede olan bebekler için tasarlanmıştır.
  • Yavaş beslenme hızı sunan biberon emzikleri, emzirilen bebekler için biberon ve meme arasında geçiş yapmak için idealdir. Bu biberon emzikleri annelerin emzirme hareketinde sundukları beslenme hızının daha yavaş halini taklit eder.

1. Seviye Biberon Emziği, (0 aylık ve üzeri bebekler için)

  • 1. Seviye biberon emziği, neredeyse tüm Dr. Brown’s biberonlarında bulunur ve çoğu bebek için harika bir başlangıç noktasıdır.
  • Bebeğiniz iyi besleniyorsa ve herhangi bir beslenme zorluğu belirtisi göstermiyorsa, 1. Seviye biberon emziği sizin için ideal seçimdir.

2.Seviye Biberon Emziği, (3 aylık ve üzeri bebekler için)

  • Bebeğinizin beslenmesi geliştikçe ve 1. Seviye biberon emziği ile beslenmesi daha uzun süreler almaya başladıkça, 2. Seviye biberon emziğine geçmeyi düşünebilirsiniz.
  • Bebeğiniz katı gıdaları erkenden yiyebiliyor ve kabul ediyorsa veya doktorunuz biberon içerisine koyduğunuz sütlerini koyulaştırmayı önerdiyse Seviye 2'yi düşünün.

3. Seviye Biberon Emziği, (6 aylık ve üzeri bebekler için)

  • Bebeğinizin beslenmesi geliştikçe 2. Seviye biberon emziği ile beslenmesi daha uzun süreler almaya başlayacaktır ve bu yüzden ebeveynlerin çoğunun yaptığı gibi siz de 3. Seviye biberon emziğine geçmeyi tercih edebilirsiniz.
  • Bebeğiniz oturabiliyorsa, katı yiyecekler yiyebiliyorsa veya doktorunuz bebeğinizin sütünü koyulaştırmayı önerdiyse 3. Seviye’yi düşünün.

4. Seviye Biberon Emziği, (9 aylık ve üzeri bebekler için)

  • Bebeğin beslenmesi geliştikçe ve 3. Seviye biberon emziğinden beslenmesi daha uzun süreler almaya başladıkça, birçok ebeveyn 4. Seviye biberon emziğine geçmeyi tercih eder.
  • Bebeğiniz güçlük çekmeden tutarlı bir şekilde besleniyorsa ve daha büyük miktarlarda biberon emziğinden ve biberondan beslenmeyi istiyorsa uygundur.
  • Bebeğiniz parmak yiyecekleri yiyebiliyorsa, damlatmaz bardaktan su içebiliyorsa veya doktorunuz sütünü koyulaştırmayı önerdiyse, bebeğiniz için 4. Seviye’yi düşünün.

Uç Kısmı Y Kesim Biberon Emziği (9 aylık ve üzeri bebekler için)

  • Doktorunuz bebeğinizin sütünün koyulaştırılmasını tavsiye ettiyse uç kısmı Y kesime sahip biberon emziklerini düşünün.
  • Muhallebi kıvamındaki sıvıları ve tahılları, uç kısmı Y kesime sahip biberon emziklerinden kullanarak rahatlıkla yedirebilir ve bebeğinizin beslenmesinde ona yardımcı olabilirsiniz.

Bazı bebeklerin, prematüre bebek emziğinden bile daha yavaş bir beslenme hızına ihtiyacı vardır. Tipik olarak prematüre veya tıbbi açıdan hassas bebekleri olan tıp uzmanları tarafından kullanılan prematüre bebek emzikleri, Dr. Brown's emzikleri içerisinde en yavaş beslenme hızını sunar. Prematüre bebek emzikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bebeğiniz farklı bir emzik denemeye hazır olduğunda, Dr. Brown's web sitesinde biberonunuza uygun olan seviyelerdeki emzikleri her zaman bulabilirsiniz. Dar ağızlı Options+ biberonlar için Dar Ağız Options+biberon emzikleri, Geniş Ağızlı Options+ biberonlar için geniş ağızlı emzikler arasından seçim yapabilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.