Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Anneler Günü'ne Özel Tüm Ürünlerde Sepette Net %25 İndirim!  Hemen Keşfet

Çocuğunuz Hastalandığı Zaman Ona İyi Gelecek Olan Besinler Nelerdir?

Aslında bu durum sıklıkla başımıza gelir. Bebeğiniz hava almak için dışarı çıkar ve eve geri döndüğünde hasta olmuştur :) İşte böyle zamanlarda grip, soğuk algınlığı veya mide bulantısı fark etmeksizin, bebeğinizin kendini en iyi hissetmediği zamanlarda bile bir miktar beslenmelerini ve enerji almalarını sağlamak çok önemlidir. Bunun için ona kendini daha iyi hissettirebilecek bazı yiyecekleri yedirmeyi deneyebilirsiniz ancak hasta çocuğunuz eğer bir şey yemek istemezse onu bir şey yemesi için zorlamayın. Bazı hastalıkları daha iyi bir hale getirmek için bazı yiyecekler harika çözümler olabilir ancak bu besinlerin alınacağı zaman önemlidir.

İşte küçük çocuğunuz hasta olduğunda bebeğinizi besleme konusunda size yardımcı olacak bazı ipuçları.

Bu Süreçte İştah Kaybının Normal Olduğunu Anlayın

 Çocuğunuz hasta olduğunda genellikle canı yemek yemek istemeyecektir ve aslında bu durum her zaman kötü bir şey demek değildir. Örneğin, grip virüsü ile, bebeğinizin midesi hassaslaşmış olabilir ve daha iyi hissetmek için yiyecek ve sindirim sürecinde bir mola alması gerekebilir. Peki öyleyse çocuğunuza katı gıda vermemeniz de daha iyi olacaksa ne yapmalısınız?

Sıvılara Gıdalara odaklanın

Çocuğunuz katı yiyeceklere hazır olmadığında, sıvılarla hidrate olmaları çok önemlidir. Bunun kapsamına sular, çorbalar, jöleler ve dondurulmuş meyve suyu tatlıları da girer. Bu durum (genellikle) bebeğinize ihtiyaç duyduğu ve vücudu için çok gerekli olan hidrasyonu ve enerjiyi sağlama noktasında yardımcı olacaktır, yani bunun ardından kısa sürede katı yiyeceklere de geri dönebilirsiniz. Tabii ki, herhangi bir hastalık gibi bu aşama da çok uzun sürerse elbette gecikmeden çocuk doktorunuza danışın.

Katılara Yavaş Yavaş Başlatın

Bebeğinizin artık katı gıdaya hazır gibi göründüğünü fark ederseniz yavaşça katı gıdaları yeniden yemeklerine eklemeye başlayabilirsiniz. Bu döneme hafif ve tatsız yiyeceklerle başlayın – örneğin krakerler, ekmek, çorbalar -. Önemli olan, iyileşme için gerekli olan enerjiyi almaya başlamalarıdır. Bu sebeple tadı fazla olan şeyleri yedirmeye başladığınızda yemek istemeyebileceğinden tatsız gıdalarla başlamanız önemlidir.

Yemek Yeme Hızını Çocuğunuz Kendisi Belirlemeli

Çocuğunuz hasta olduğunda, onu yemek yemeye zorlamamalısınız. Hastalık durumunda çocukların yemek yeme alışkanlıkları doğal olarak daha düzensiz olacaktır ve hastalık ertesinde normal yeme programlarına geri döneceklerdir. Ancak unutmadan tekrar belirtelim ki, katı yiyecekleri yemek konusundaki ilgileri çok uzun süre devam ederse, güvenlik açısından pediatri uzmanınıza danışmayı da ihmal etmemelisiniz.

İyi Hissettiren Yiyecekler

Peki, çeşitli hastalıklar sırasında bebeğinize iyi gelecek olan besinler hangileridir?:

  • İshale iyi gelen yiyecekler: Yulaf ezmesi, pişmiş sebzeler, çorbalar
  • Kabızlığa iyi gelen yiyecekler: Kabuğu soyulmamış meyveler, fasulye, tatlı patates, kepekli kekler
  • Yüksek ateşe iyi gelen yiyecekler: Su, çorba, patates püresi, puding
  • Soğuk algınlığına iyi gelen yiyecekler: Tavuk çorbası, yumurta, yoğurt, elma püresi
  • Boğaz ağrısına iyi gelen yiyecekler: Çorba, et suyuna yapılmış yemekler, sıcak çikolata

Tüm tavsiyeleri uygulamadan önce kendi pediatri uzmanınızla bunları konuşmayı ve bu konuda danışmanlık almayı unutmayın. Eğer pediatri uzmanınız da bunların yapılmasında bir sakınca görmüyorsa bebeğinizin rahat yeme alışkanlıklarına geri dönmesine yardımcı olabilirsiniz. Burada işin anahtarı aslında sizde. Anahtar sabırlı olmaktır..

Akıllı beslenme yönergelerini takip edin ve unutmayın ki bebeğiniz bu yönergeler ile yakında daha iyi hissedecek! Bu ve benzeri yazılarımıza ulaşmak için web sitemiz üzerinden bloglar sekmesine göz atabilirsiniz. Üstelik bebeğinizin ihtiyaç duyacağı tüm ürünlere de tek tık ile ulaşabilirsiniz. Bizimle ulaşmak ve sormak istedikleriniz için istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz. Size ve çekirdek ailenize sağlıklı günler dileriz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.