Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Küçük Bebeğiniz Yeni Bir Bebeğin Gelişine Nasıl Hazırlanabilir?

Yeni bir bebek mi bekliyorsunuz? Öncelikle tebrikler! Ancak bunun üzerine konuşacağımız her şey elbette ki yalnızca tebriklerden ibaret olmayacak ve fakat üzerine uzun uzadıya epeyce konuşmamız gereken bu konunun içeriği de elbette ki üzücü veya kötü şeyler de olmayacak, yani endişelenmeyin hala tek isteğimiz size yardımcı olmak :)

Yeni bir bebeğin aileye katılacak olması oldukça heyecan verici bir süreç olabilir, ancak özellikle küçük bir çocuğun yeni kardeşinin gelişini sabırsızlıkla (ya da pek isteksiz bir şekilde mi demeliydik? :)) beklediği durumların farkında olmak da bazı endişeleri beraberinde getirebilir. Ailenin şimdiye kadar göz bebeği olan ve bunun da elbette farkında olan küçük çocuğunuzu bu yeni karakterine yani büyük kardeş rolüne hazırlamak durumundasınız. Elbette bunu nasıl yapacağınız hakkında hiçbir fikriniz olmayabilir ve bu sebeple sakın gerilmeyin çünkü biz Dr.Brown’s olarak sizin için bazı pratik ipuçlarını zaten hazırladık.

Heyecanınızı Küçük Çocuğunuz İle Paylaşın

Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde, uzmanlar çocuğunuzu mümkün olan en kısa sürede bu heyecana dahil etmenizi ve çocuğunuzun yaşına ve gelişimsel olarak da anlayabileceği düzeyde uygun bir dil kullanmanızı önerir. Bu yeni haberi çocuğunuz ile paylaşarak ve ailede yeni bir bebeğin ne anlama geldiğini açıklayarak süreci yönetmeye başlayabilirsiniz. Herkesi bekleyen yeni bir mutluluk, sevgi ve eğlenceden bahsederek korkularının önüne geçebilir, küçük çocuğunuz için bu durumun bir bilinmezlik olarak kalmasına ve çıkmazda hissetmesine engel olabilirsiniz. Çocuğunuzun sorular sormasını ve duygularını ifade etmesini muhakkak güzel karşılayın ve bunları yapmaya devam etmesi için onu destekleyin. Bu, çocuğunuzun kendisini sürece dahil hissetmesine yardımcı olacaktır.

Küçük Çocuğunuz İle Birlikte Hikayeler Okuyun ve Videolar İzleyin

Çocuğunuzun kardeşinin gelişine hazırlanmasının en harika yolu, bu süreçte kitaplar ve videolar aracılığıyla ilerlemek olabilir. Yeni bir bebeğin gelişini anlatan çocuk kitaplarını birlikte okuyarak, çocuğunuzun yaklaşan değişiklikleri daha iyi anlamasına ve merakının perçinlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca, kardeşlerin gerçek hayattaki deneyimlerini gösteren birçok çocuk dostu video da mevcuttur; bu videolar, çocuğunuzun kendisini neyin beklediğini görselleştirmesine yardımcı olabilir.

Küçük Çocuğunuzu Hazırlıklara Dahil Edin

Çocuğunuzu aileye eklenecek olan yeni bebeğin hazırlıklarına dahil edin. Bebek giysileri, oyuncaklar ve bebek bezi gibi temel bebek ihtiyaçları için alışveriş yaparken küçük çocuğunuzu da yanınıza alın. Bebek odasını düzenleme veya bebek odasının renklerini seçme konusunda size yardımcı olması için ondan ricada bulunun. Küçük çocuğunuza bebek kıyafetlerini katlama veya oyuncaklarını düzenleme gibi küçük görevler vererek, kendisinin de bu sürecin önemli bir parçası olduğunu ona hissettirin. Küçük çocuğunuzu bu şekilde sürece dahil etmek, sorumluluk ve sahiplik duygusunu geliştirmesine de yardımcı olur.

Küçük Çocuğunuz İle Rollerini Konuşun

Çocuğunuza bu ailenin büyük kardeşi olarak oynayacağı rolü açıklayın. Onun yeni bebeğe bakımında nasıl özel ve önemli bir role sahip olduğunu muhakkak vurgulayın. Bez getirme, ninni söyleme veya bebeğin elini nazikçe tutma gibi yardımcı olabileceği yolları birlikte tartışın. Her zaman ebeveynler olarak kalplerinizde onun ve yeni bebeğinizin özel bir yeri olacağını ve yeni bir kardeşin gelişinin ailenizdeki sevgiyi sadece çoğaltacağını ona anlatarak daha az sevgi ve ilgi görmeyeceği konusunda onu güvence altına alın.

Endişelerinizi ve Duygularınızı Küçük Çocuğunuz İle Konuşun

Çocuğunuzun yeni bir bebeğin gelmesiyle ilgili bir dizi kaygı hissetmesi doğaldır. Birçok çocuk, yeni bebeğin gelmeden önceki zamanki gibi geldikten sonraki süreçte de hala önemli ve sevilen kişi olup olmayacağı konusunda endişeli olabilir. Ona sizin açınızdan ona duyduğunuz sevginin değişmeyeceğini ve ailenizde her üye için yer olduğunu anlatın. Endişelerini, korkularını ve hatta kıskançlıklarını ifade etmesi konusunda küçük çocuğunuzu teşvik edin. Onu dikkatlice dinleyin ve duygularını onaylayarak, böyle hissetmenin normal olduğunu ve bu şekilde hissetmenin sorun olmadığını belirtin. Büyük kardeş olarak ne kadar önemli olduğunu ve rolünün zamanla nasıl büyüyeceğini, harika bir öğretmen, arkadaş ve koruyucu olacağını onunla tartışmaktan çekinmeyin.

Rol Oyunu

Çocuğunuzla rol yapmak, onu yeni rolüne hazırlamak için değerli bir araç olabilir. Bebek bebekleri veya peluş hayvanları kullanarak gelecek olan bebeğe nasıl nazikçe davranılacağını, onu nasıl tutacağınızı ve sevgi dolu bir kardeş olmanın nasıl olacağını küçük çocuğunuza gösterin. Çocuğunuzu bu eylemleri taklit etmeye teşvik edin ve çabalarını takdir ederek ona övgüler yağdırın. Bu uygulama, küçük çocuğunuzun özgüveninin artmasına ve gelecek olan bebeğe karşı empati ve sorumluluk duygusu geliştirmesine yardımcı olacaktır.

Rutinlerinizi Sürdürün

Bunca heyecan ve değişik arasında, çocuğunuzun mevcut rutinlerini mümkün olduğunca korumak çok önemlidir. Küçük çocuğunuzun düzenli yemek saatleri, oyun zamanları ve yatma rutinlerine süreç içerisinde muhakkak bağlı kalın ve bunlarda değişiklikler yapmayın. Bu tutarlılık, geçiş sırasında ona bir stabilite ve güven duygusu sağlayacaktır. Ayrıca, bazı şeylerin değiştiği, ancak günlük yaşamlarının birçok yönünün aynı kalacağını anlamasına da büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Regresyon İçin Hazırlıklı Olun

Çocuğunuzun özellikle bebek doğduktan sonra birdenbire bebek gibi davranmaya başlaması oldukça yaygın bir durumdur. Tuvalet kazaları yapma, biberon isteme ve uyku regresyonu, tamamen normaldir. Bu, çocuğunuzun sizin ilginizi çekme ve hala size ihtiyacı olduğunu size bildirme şeklidir. Çocuğunuza yardımcı olmak için gelişimine uygun görevler teklif edebilir veya yatmadan önce onu rahatlatmak için özel bir şey verebilirsiniz. Yaşına uygun davranışları ne zaman ve ne şekilde sergilediğini bulmaya çalışın ve bunları her gördüğünüzde ona övgüde bulunun. Böylelikle kendi yaşına uygun davrandığı zaman daha çok ilgi gördüğünü ve takdir edildiğini görerek bu davranışları tekrarlamaya başlayacaktır.

Küçük çocuğunuzu yeni bir bebeğin gelişine hazırlamak, uyumlu ve sevgi dolu bir kardeş ilişkisi kurma adına önemli bir adımdır. Onunla heyecanınızı paylaşmak, hazırlıklara onu da dahil etmek, tüm endişelerinizi beraberce ele almak ve tüm bunlar olurken bir yandan da rutinleri sürdürmek, küçük çocuğunuzun büyük bir kardeş rolüne geçişinde sağlam bir temel oluşturmanızı sağlayacaktır. Unutmayın, her çocuk benzersizdir, bu nedenle bu ipuçlarını çocuğunuzun kişiliğine ve ihtiyaçlarına uygun şekilde uyarlamanız gerekir. Güzel aile tablonuz ve yeni bebeğiniz için yeniden sizi tebrik ederiz :) Kendinize çok iyi bakın, sevgilerle…

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.